onsdag 6 april 2011

Här har vi bakat och grejat!

Resultatet blev mysli och bröd.

Mysli

10 dl havregryn
1 ½ dl äppeljuice
2 ½ dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl kokosflingor

1 dl sesamfrön

1 dl jordnötter/hasselnötter
5 dl cornflakes
1 dl russin
1 påse (200 g) torkad frukt

Blanda havregryn, solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön, kokosflingor och jordnötter med äppeljuicen. Bred ut på en plåt och grädda. Rör om ett par gånger tills blandningen fått en ljusbrun färg. Ta ut plåten och låt svalna. Blanda i krossad cornflakes, russin, torkad frukt och ev. hasselnötter.

Fantastiskt gott med naturell yoghurt, hemlagad äppelmos och mysli!

Roslagskubb (6 st)
1/2 dl vatten
250 g rågkross (4 dl)
150 g linfrö (3 dl)
40 g vetekli (1 dl)
250 g vetekross/speltkross (5 dl)
100 g solrosfrö (1 dl)
½ dl hackade russin
1 dl hackade, torkade äppelringar

1 dl hackade, torkade aprikoser

Koka upp vattnet, häll det över ingredienserna och rör om till en gröt. Låt stå en timme.

1000 g vetemjöl (16 ½ dl)
1 msk bikarbonat (soda)
1 l filmjölk
2 dl sirap


Tillsätt mjöl, bikarbonat, filmjölk och sirap till frukt/grynblandningen. Rör ihop till en mycket kladdig det. Slå degen i smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 1 timme. Rågbrödet mår bra av
att stå någon dag innan det äts, med det smakar gott nybakat också! ½ sats passar till en liten långpanna.

2 kommentarer:

  1. Oj vad gott det ser ut! Vad duktigt att fixa egen mysli. Får man provsmaka? :)

    SvaraRadera
  2. Hej Olle! Du är välkommen att provsmaka när som helst!

    SvaraRadera