fredag 4 april 2014

Bröd till helgen?

Har hittat ett superenkelt och snabbakat bröd. 
Som dessutom är gott! 


Vad sägs om att blanda ihop ingredienser, sätta in brödet i ugnen, städa undan och diska...allt på under tio minuter. Sen är det bara att vänta på att det gräddas färdigt och äta! 
Rekommenderas varmt!

 Receptet på Snabbakat lingonbröd hittade jag i 
"Älvornas brödrecept".

3 dl vetemjöl
3,5 dl grovt rågmjöl
1/2 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk anis
1 dl lingonsylt
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk

Blanda allt till en lös smet och häll degen i en 1,5 liters form. Gradda på nedersta falsen i 175 grader i 50 minuter (ja 50 min står det i receptet, men brukar inte ha det riktigt så länge).
Stjälp upp och låt svalna. 

1 kommentar: