Åt en fantastiskt god chokladcheesecake med kaffesmak för en tid sen. Gjorde en egen i går.
Helt sjukt god!
Testa!
Botten
Helt sjukt god!
Testa!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU19SnKMm5adfUx7MZGCfsLPMg8xfWkvl_aN1qbkNEWjmauIBgqRKYBqyW2E6QbIwkq4rO3_dulWONWtgktIhuJCj2PGGB8swj9q02dPhgO9gtmRemUIOOhU3bRQMXt6WKIgadkQm9TPc/s320/Kaffekaka.jpg)
65 g smör
ca 12 digestivekex
1 tsk snabbkaffepulver
3 msk socker
Fyllning
4 gelatinblad
200 g mörk choklad
2 ägg
200 g rumsvarm philadelphiaost
3/4 dl socker
50 g hackad mörk choklad (eller Marianne)
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen, låt den svalna.
3. Ta upp gelatinbladen och smält dem med 2 msk vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Mjukrör färskosten med äggulor och 3/4 dl socker, tillsätt gelatinlösningen, den smälta chokladen och den hackade chokladen (Marianne). Vispa grädden. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt 3 msk socker, lite i taget under fortsatt vispning.
4. Vänd ner grädde och äggvitevispet i chokladsmeten. Häll massan i pajskalet, täck med folie och sätt in i kyl ca 2 h för att stelna. Lossa tårtan och lägg över på ett fat. Dekorera med hallon och riven choklad!
ca 12 digestivekex
1 tsk snabbkaffepulver
3 msk socker
Fyllning
4 gelatinblad
200 g mörk choklad
2 ägg
200 g rumsvarm philadelphiaost
3/4 dl socker
50 g hackad mörk choklad (eller Marianne)
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker
Gör så här:
1. Smält smöret och mixa med övriga ingredienser. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Ställ den kallt.2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen, låt den svalna.
3. Ta upp gelatinbladen och smält dem med 2 msk vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Mjukrör färskosten med äggulor och 3/4 dl socker, tillsätt gelatinlösningen, den smälta chokladen och den hackade chokladen (Marianne). Vispa grädden. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt 3 msk socker, lite i taget under fortsatt vispning.
4. Vänd ner grädde och äggvitevispet i chokladsmeten. Häll massan i pajskalet, täck med folie och sätt in i kyl ca 2 h för att stelna. Lossa tårtan och lägg över på ett fat. Dekorera med hallon och riven choklad!
ser otrooligt gott ut! :)
SvaraRaderaDet ÄR det! Prova!
SvaraRadera