söndag 4 april 2010

Chokladcheesecake

Åt en fantastiskt god chokladcheesecake med kaffesmak för en tid sen. Gjorde en egen i går.
Helt sjukt god!
Testa!
Botten
65 g smör
ca 12 digestivekex
1 tsk snabbkaffepulver
3 msk socker

Fyllning
4 gelatinblad
200 g mörk choklad
2 ägg
200 g rumsvarm philadelphiaost
3/4 dl socker
50 g hackad mörk choklad (eller Marianne)
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk socker

Gör så här:
1. Smält smöret och mixa med övriga ingredienser. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Ställ den kallt.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen, låt den svalna.
3. Ta upp gelatinbladen och smält dem med 2 msk vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Mjukrör färskosten med äggulor och 3/4 dl socker, tillsätt gelatinlösningen, den smälta chokladen och den hackade chokladen (Marianne). Vispa grädden. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt 3 msk socker, lite i taget under fortsatt vispning.
4. Vänd ner grädde och äggvitevispet i chokladsmeten. Häll massan i pajskalet, täck med folie och sätt in i kyl ca 2 h för att stelna. Lossa tårtan och lägg över på ett fat. Dekorera med hallon och riven choklad!

2 kommentarer: