söndag 29 januari 2012

Whoopies

Till Ebbas kalas blev det förutom tårta också Ginger Whoopies.

Roligt att prova nåt nytt i bakväg nån gång och dessutom GODA!
Så goda att de platsar i bloggen, och då är det inte fy skam kan jag tala om! =)

Här är receptet. Skynda att baka nu!

100 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl vispgrädde

Hallon frosting
3 dl florsocker
150 g philadelfiaost
1 1/2 dl färska hallon


Vispa smör och socker krämigt. Blanda och vänd ner de torra ingredienserna. Rör ner ägg och vispgrädde för hand. Spritsa eller klicka ut 40 klickar av smeten på bakplåtspapper (klickarna ska vara stora som svenska femkronor). Grädda i omgångar i 175 grader ca 10 min.

Rör florsocker och philadelfiaosten krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på undersidan av en kaka, lägg i hop den med en annan (utan frosting).

Ja, vi hade inga färska hallon, och våra frysta hallon var långt borta. I stället blandade jag jordgubbar och blåbär som varit frysta. Innan jag vände ner dem lät jag lite spad rinna av. Funkade bra det också!

1 kommentar:

  1. oj, va goooda dom ser ut!! borde komma på en fika ;)

    SvaraRadera